tap

Merianne Mak

Coach voor een meer ontspannen ouderschap.

Merianne Mak

Coach voor een meer ontspannen ouderschap. 

Ik ben Merianne en voordat ik moeder werd was ik misses positivo. In elke ervaring die ik meemaakte vond ik wel een positieve kant. Daar wilde ik andere vrouwen ook mee inspireren en startte mijn eerste coaching praktijk Lekker Meer. Met als doel om vrouwen te laten stralen! Toen ik zwanger werd ben ik gestopt met mijn praktijk en koos ik ervoor om me volledig op het moederschap te richten.

 

Het beeld wat ik had van het hebben van een eigen gezinnetje zag er rooskleurig uit. Met veel gezelligheid, lekker veel lol maken en echt genieten van elkaar. Ik zag bij andere hoe ik het niet wilde en ik was er van overtuigd dat mij dat zou gaan lukken om het anders te doen.

 

En toen was ik moeder van 2 jongens. ….

 

Ik vond het helemaal niet zo leuk als dat ik had gehoopt. We hadden gelukkig veel leuke momenten met elkaar, maar de niet leuke momenten koste mij veel energie. Van mijn positiviteit was niet veel meer over. Ik was onzeker, twijfelde of ik het wel goed deed en ik was veel meer boos dan dat ik ooit had gewild. Ik baalde dat het mij niet lukte om het moederschap te ervaren zoals ik voor ogen had.

 

En ik wilde het zo graag goed doen. Ik had me nog zo verdiept in het positief opvoeden, maar ik hield het niet vol. Ik reageerde regelmatig boos als ze bijvoorbeeld niet naar me luisterde. Of als ze voor de zoveelste keer hun beker omgooide. Of als ze piepte en zeurde om niets. Daar werd de sfeer in huis niet echt beter van.

 

Het veranderde pas toen ik echt leerde welke behoeften en gevoelens van mijn kinderen achter hun gedrag schuil kon gaan. Toen ik via mijn studie door kreeg hoe ik ze daarin wel kon horen en zien, kon ik anders reageren en veranderde de sfeer in huis enorm.

 

Wat had ik dit graag eerder willen weten. Dan had dat mij zo veel frustratie gescheeld.

``Als moeder heb je veel meer invloed op het gedrag van je kinderen dan dat je denkt``

Genieten

Vrouwen weer
laten stralen!

Genieten

De gezelligheid terug in je gezin!

Mijn kinderen waren 6 en 9 toen ik dit ontdekte. En vanaf dag 1 dat ik anders ging reageren op het gedrag van mijn kinderen veranderde de sfeer bij ons in huis. Het werd luchtiger en gezelliger. Er kwam meer ruimte voor het gevoel van de kinderen en ook bij mezelf. Doordat de kinderen zich meer gehoord en gezien voelde door mij, zorgde dat ervoor dat er meer verbinding ontstond. De gezelligheid en de ontspanning kwam hiermee terug.

 

Is het nu dan alleen maar paise en vree. Nee, zo af en toe lopen de frustraties tussen de jongens nog flink op, maar ik word er niet meer boos over. Nu weet ik hoe ik er mee om kan gaan zodat beide jongens zich gehoord en gezien voelen. De boosheid is dan weer snel verdwenen en de rust is dan snel terug. Er is ruimte om het gevoel te ervaren. Zo leren de jongens om te gaan met hun boosheid in plaats van dat ik de boosheid probeer te stoppen.

 

Als ik iets mag veranderen in de wereld dan is het hoe ouders omgaan met het  negatieve gedrag van hun kinderen. Dat er ruimte is voor alle emoties van de kinderen. Zodat kinderen leren hun gevoel te herkennen en dat het gevoel er mag zijn.

Kinderen zijn oké zoals ze zijn.

VRAAG EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK AAN

Zeg je

Wat is typisch Merianne:

Het strand vind ik heerlijk, alleen ga minder vaak heen dan dat ik zou willen.

Vriendinnen noemen mij vaak lief.

Voor een feestje ben ik altijd wel te porren.

Mijn leefstijl zou je wel bourgondisch kunnen noemen. Ik houd van lekker eten en drinken.

Gelukkig houd ik er ook van om lekker sportief bezig te zijn om de boel te compenseren. Handbal, tennis en bootcampen op het strand zijn mijn favorieten.

Zpelvouten irriteren mij niet.

Opzich heb ik niets met auto’s maar ik ben wel dol op mijn droomauto. Een Audi TT! Niet handig met kinderen, maar wel leuk!

Ik kan echt genieten van de mooie luchten van de zonsondergang!

Merianne Mak
Praktijk Meer
welkom@praktijkmeer.nl
06-48 65 93 73
Praktijkruimte: Bosweg 2,
1756 CG ’t Zand