Praktijk Meer

Merianne

Compassie en mindfulness
coach voor moeders

Merianne Mak

Coach voor moeders die meer ontspannen willen zijn. 

Heerlijk, een kindje! Lekker op die roze wolk met je gezin na de geboorte. Maar ach! Wat kan dat tegenvallen. Die roze wolk lijkt soms eerder donkergrijs… Want wat moet je toch een hoop als moeder. Je vraagt je vast wel eens af hoe al die andere moeders dat toch doen.

Ik ben Merianne, moeder van 2 prachtige, ondernemende, lieve, ondeugende, soms onuitstaanbare en drukke jongens. Tygo (2012) en Kay (2015). Samen met mijn man wonen we in het prachtige plaatsje ’t Zand. Vlakbij de Noord-Hollandse kust. Tijdens mijn zwangerschap had ik ook dat plaatje van die roze wolk in mijn hoofd. Maar toen mijn eerste zoon eenmaal geboren was, ontdekte ik dat het toch wel even anders was dan iedereen deed blijken. Niks roze wolk. Want ik was alleen maar bezig met en voor mijn kind. Ik had weinig tijd meer voor mijzelf.

 

Mindfulness coach

Als moeder deed ik in 2017 onderzoek naar de roze wolk. Want als ik eerlijk ben waren er momenten dat ik het helemaal niet leuk vond om moeder te zijn. Dat zette mij wel eens aan het twijfelen want om mij heen hoorde ik helemaal geen negatieve verhalen. Toch was ik zeker niet de enige die dit soort gevoelens had. Want op het moment dat ik mij uitte kwamen de verhalen van anderen op gang. Ik verbaasde mij erover dat er een taboe rust op de ongemakken van het moederschap. Vandaar dat ik een onderzoek ben gestart.

Uit mijn onderzoek blijkt dat maar 10% van de Nederlandse moeders het gevoel van de roze, blije wolk ervaren. De rest van de moeders dus niet. Ze moeten er zijn voor hun kinderen, partner, vrienden, werk en willen daarnaast nog sporten en leuke dingen doen. Maar veel vrouwen ervaren het heel lastig om al die ballen in de lucht te houden. Je bent dus niet de enige die dit voelt.

Praktijk Meer

``Hoe houd je toch al die ballen in de lucht als moeder, partner, vriendin en collega.``

Genieten

Vrouwen weer
laten stralen!

Genieten

Vrouwen weer laten stralen!
Praktijk Meer

Het moederschap kan best zwaar en pittig zijn, maar dit houden de meeste moeders voor zichzelf. Als mindfulness coach wil ik de taboe doorbreken en moeders leren omgaan met de stress en drukte van het moederschap. Want het kan echt anders! En dat wil ik jou laten voelen. In 2019 richtte ik daarom Praktijk Meer op. Om van moeders weer ontspannen moeders te maken. En om jou weer te laten stralen. Zodat jij echt kunt genieten van het leven!

Mindfulness in combinatie met compassie

Hoe ik je dan help om die ontspannen moeder te worden? In mijn werk als mindfulness coach voor moeders combineer ik mindfulness met compassie, geleide meditatie en ontspanningsbehandelingen. Juist door die combinatie leer je niet alleen je rust te pakken, maar ontdek je ook waarom jij bepaalde gevoelens en gedachtes hebt, waarom jij zoveel moet en waarom je hoofd zo vol zit. Je leert uiteindelijk je gedachtes te herkennen en meer aan jezelf te denken. Mijn klanten zitten echt veel lekkerder in hun vel, wanneer ze bij mij de deur uitlopen.

En hoewel mindfulness en compassie wellicht wat zweverig klinken, zijn mijn trainingen enorm praktisch ingestoken. Je krijgt oefeningen mee naar huis om daar zelf mee aan de slag te gaan. En in de groepstrainingen delen we verhalen om tot inzicht te komen. Loop je mijn praktijk binnen, dan voel je meteen de rust die jij zoekt als moeder. Je stapt een oude paardenstal binnen die uitkijkt op de weilanden. Als je in de verte kijkt kun je zelfs de duinen zien. Je voelt je helemaal tot rust komen in de landelijke sfeer Praktijk Meer; alleen het gescharrel van de kippen kan je nog afleiden.

Wil jij weer genieten van het leven en rust ervaren als moeder? Bel mij dan gerust op om verder kennis te maken.

VRAAG EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK

Verbinding

Samenwerken