Praktijk Meer

Merianne

Compassie en mindfulness
coach voor moeders

Merianne Mak

Coach voor moeders die meer ontspannen willen zijn. 

Ik ben Merianne en voordat ik moeder werd was ik misses positivo. In elke ervaring die ik meemaakte vond ik wel een positieve kant. Daar wilde ik andere vrouwen ook mee inspireren en startte mijn eerste coaching praktijk Lekker Meer. Met als doel om vrouwen te laten stralen! Toen ik zwanger werd ben ik gestopt met mijn praktijk en koos ik ervoor om mij volledig op het moederschap te richten.

 

Het beeld wat ik had van het hebben van een eigen gezinnetje zag er rooskleurig uit. Met veel gezelligheid, lekker veel lol maken en echt te genieten van elkaar. Ik was ervan overtuigt dat mij dat zou gaan lukken ook.

En toen was ik moeder van 2 jongens. ….

 

Ik vond het helemaal niet zo leuk als dat ik had gehoopt. We hadden gelukkig veel leuke momenten met elkaar, maar ook heel veel niet leuke momenten. Van mijn positiviteit was niet veel meer over. Ik was onzeker, twijfelde of ik het wel goed deed en ik was veel meer boos dan dat ik ooit gewild had. Ik baalde dat het mij niet lukte om het moederschap te ervaren zoals ik voor ogen had.

 

En ik wilde het zo graag goed doen. Ik had me nog zo verdiept in het positief opvoeden, maar ik hield het niet vol. Ik verviel in boos worden en straffen als ze gedrag vertoonde wat ik niet wilde zien. Daar werd de sfeer in huis niet echt beter van.

 

Totdat ik mij verdiepte in gevoelens en behoefte van mijn kinderen. Ik leerde de gevoelens en behoeftes van mijn kinderen te begrijpen. Waarom ze reageren zoals ze dat doen. Welke behoefte achter hun gedrag zit van wat ze laten zien. En Ik leerde dat elk kind, zowel groot als klein, graag gehoord en gezien wil worden. Dus ook die van mij.

 

Met die kennis werd ik mij bewust van hoe ik zelf reageerde op het gedrag van mijn kinderen. En ondervond ik hoe mijn reactie weer enorm veel invloed heeft op de reactie en het gevoel van mijn kinderen.

 

En dat opende mijn ogen. Doordat ik anders ging reageren op het gedrag van mijn kinderen ontstond er meer rust bij mij en bij de kinderen.

Wat had ik dit graag eerder willen weten. Dan had dat mij zo veel frustratie gescheeld.

Praktijk Meer

``Als moeder heb je veel meer invloed op het gedrag van je kinderen dan dat je denkt``

Genieten

Vrouwen weer
laten stralen!

Genieten

De gezelligheid terug in je gezin!
Praktijk Meer

Mijn kinderen waren 6 en 9 toen ik dit ontdekte. En vanaf dag 1 dat ik anders ging reageren op het gedrag van mijn kinderen veranderde de sfeer bij ons in huis. Het werd luchtiger en gezelliger. Er kwam meer ruimte voor het gevoel van de kinderen en ook bij mezelf. Doordat de kinderen zich meer gehoord en gezien voelde door mij, zorgde dat ervoor dat er meer verbinding ontstond. De gezelligheid en de ontspanning kwam hiermee terug.

 

Is het nu dan alleen maar peace en vree? Nee, zo af en toe lopen de frustraties tussen de jongens nog flink op, maar ik maak me er niet meer druk over en word er ook niet meer boos over. Nu weet ik hoe ik er mee om kan gaan zodat beide jongens zich gehoord en gezien voelen. De boosheid is dan weer snel verdwenen en de rust is dan snel terug. Er is ruimte om het gevoel te ervaren. Zo leren de jongens om te gaan met hun boosheid in plaats van dat ik de boosheid probeer te stoppen.

 

 

Door anders om te gaan met het gedrag van kinderen voelen kinderen zich meer gehoord en gezien waardoor ze meer beried zijn om samen naar een oplossing te kijken. Daardoor ervaar jezelf meer ontspanning in het moederschap. Dan wordt het wel weer gezellig en leuk en kan je echt gaan genieten.

 

En dat gun ik alle andere moeders ook!

VRAAG EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK

Verbinding

Samenwerken